Kontakter i mobilen - Bli aldrig av med dem. 0 0

Vare sig du har en helt ny mobil eller har köpt dig en ny, är dina kontakter viktiga!

Här kommer du att få lära dig hur du sparar dina kontakter på ett sätt som gör att du aldrig kommer att bli av med dem.

Du måste ha följt vår andra guide "Kom igång med Android" innan du går vidare här. Alternativt redan ha ett epostkonto i din mobil.

Det blir enklast om du gör detta steg från en dator. Du kan använda mobilen, men jag rekommenderar en dator.

KONTAKTER

Har du någonsin bytt mobil och stått med en tom telefon där alla kontakterna saknas? Nu är det väl dags att ta itu det där med kontakterna en gång för alla? Tack vare din Android kan du enkelt föra över alla dina kontakter från din gamla telefon! Det spelar ingen roll hur många gånger du byter telefon, dina kontakter har du alltid med dig!

Så passa på att spara all information du kan om dina kontakter. Om du t ex lägger till deras födelsedag så får du en påminnelse när kontakten fyller år. Eller den där adressen du söker varje år till julkortet. Spara adressen till kontakten så vet du alltid var du har den. Smidigt!

I avsnittet "Kom igång" skapade du en epost-adress hos Gmail. Nu ska du logga in på din mail. Detta gör du smidigast från din dator, för allt som du skriver här kommer automatiskt in i din Android (detta kallas för att synka telefonen)

Dina kontakter synkas även från andra epost-konton, som Hotmail. Men vi tar bara upp Gmail här.

SKAPA EN KONTAKT

Klicka på den gråa rutan med texten "Ny kontakt" för att börja skapa din första kontakt. Börja med att skriva namnet på din kontakt. Detta namnet visas i din telefon om kontakten ringer dig. Här kan du även fylla i om kontakten har ett smeknamn, vad kontakten har för titel och var kontakten jobbar.

E-post: Här skriver du epostadressen till din kontakt. Detta är användbart (förutom vid mail) om ni ska dela saker med varandra. Som bilder och annat.

Arbetstelefon: Klicka på ordet Arbetstelefon så kommer det upp en lista där du t ex kan välja Hem om din kontakt inte har något nummer till arbetet. Du kan även skriva vad du vill. i det fältet. Detta är praktiskt om en kontakt har flera nummer. Då kan du skriva t ex Sommarstugan om det är ett nummer till sommarstugan. Ska du då ringa kontakten så kommer alla kontaktens nummer upp och du kan enkelt välja vilket nummer du vill ringa.

Lägga till en bild. Om du lägger till en bild på din kontakt så visas bilden på kontakten om denne ringer eller skickar sms till dig.

Redigera din kontakt Du kan redigera din kontakt från både din Android och via din dator. Om du tar en bild med din telefon på kontakten och lägger in bilden som kontaktbild, så syns denna bilden även när du loggar in på din epost i din dator. Ändrar du telefonnumer till en kontakt i din mobil, så ändras den överallt.

Resultat

När du är klar med din kontakt så ser det ut så här i din telefons kontaktbok:

Så här ser det ut i Gmail:

Klart!

Varje gång du byter mobil, lägger du bara in din epostadress i mobilen. Efter någon minut kommer alla dina kontakter att finnas där!

MISSA ALDRIG EN FÖDELSEDAG!

Om du i kontakter anger din kontakts födelsedag så kommer din Android automatiskt att påminna dig när kontakten fyller år!

HITTA RÄTT!

Har du problem att hitta till någon av dina kontakter? Har du lagt in adressen till kontakten så kan din Android enkelt guida dig hela vägen med Google Maps (inbyggt i Android). Klicka bara på adressen och följ anvisningarna.