Kom igång med din nya Android telefon 0 0

KOM IGÅNG MED DIN ANDROID TELEFON

Är du redo att sätta igång med din Android? Ha din telefon till hands hela tiden även om du använder datorn till det mesta här.
Har du ingen dator så rekommenderar vi att du lånar en när du följer denna guide. Självklart går det att använda mobilen.

Öppna www.gmail.com

Återigen, det är lättast att använda en dator till detta moment, men det fungerar att använda mobilen med.

Har du inget epostkonto hos Gmail, gå dit och skapa ett gratis konto. För att komma till registreringen klickar du på den röda knappen där det står "Har du inte använt Gmail tidigare? Skapa ett konto"

Nu kommer du till en sida där du får fylla i ett formulär. Det är viktigt att du kommer ihåg vilken epostadress du skapar här. Det är "ditt_val@gmail.com" som blir din nya epostadress. Det är denna adress som du kommer att använda i din Andoid-mobil till säkerhetskopiering, kontakter, appar och om du förlorar din telefon.

När du har skapat ditt nya epostkonto är du redo att gå vidare.

I följande steg kommer jag att använda en mobil från Samsung. Men det ser nästan lika ut i alla telefoner som har Android.

Starta din mobil

Leta upp inställningar bland dina appar.

Denna symbolen består i stort sett alltid av ett kugghjul.

På bilden till vänster visas hur symbolen ser ut på en Samsung Galaxy S8.

När du har öppnat inställningar letar du upp "Konton".

Det kan stå olika texter, som "Konton och synkning" om du har en annan mobil.

På bilden till vänster visas hur det ser ut på en Samsung Galaxy S8.

Klicka på din mobils inställningar för konton för att gå vidare.

På en Samsung Galaxu S8 kommer man till följande skärm.

Välj "Konton" för att gå vidare.

Det är inte säkert att detta steg ens finns på andra telefoner.

Nu kommer du till en lista med väldigt massa konton.

Leta upp "Lägg till konto" och tryck på den.

Nu ska du välja vilken typ av konto du vill lägga till.

Här kan det finnas en massa olika konton att välja på. Det beror helt och hållet på vilka appar du har installerat i din mobil.

Tryck på  "Google" för att gå vidare.

Nu kommer du Google inloggning.

Börja med att fylla i din epostadress.

Sen blir du uppmanad att fylla i ditt lösenord.

Följ instruktionerna och sen är du klar.

Har du fler epostadresser gör du bara om processen. Du kan ha hur många epostadresser du vill i din mobil.

MÅSTE DET VARA ETT KONTO HOS GMAIL?

Nej. Det måste det inte vara. En del tycker att det är hemskt att låta Google få ta del av sin epost, sina kontakter och annat. Men har du inget problem med det så är det bara att köra på. Google har miljontals användare. De söker automatiskt igenom din epost för att anpassa reklamen som visas för dig. Det sitter inte någon och läser din mail precis. Det fungerar lika bra med vilken epost-adress som helst. Men helheten förbättras avsevärt med Gmail.

MEN JAG HAR JU REDAN EN EPOST-ADRESS HOS HOTMAIL, LIVE, OUTLOOK, YAHOO ETC?

Din Android klarar av att hantera flera adresser. Börja med att lägga in eposten du skapade ovan, sen kan du lägga in dina andra epostadresser. Din telefon klarar av att hämta mail etc från alla dina konton.