Mobilen behöver uppdateras 0 0

Posted ByTolle

Vill mobilen uppdateras?

Vi får en del frågor om uppdateringar. Det är inget virus eller någon som hackar din mobil.

De flesta uppdateringar för mobiler är säkerhetsuppdateringar. Därför är det en väldigt god idé att uppdatera mobilen så fort den vill det. Förutom att öka säkerheten så brukar det ofta komma nya funktioner till din mobil. En uppdatering kan även göra din mobil snabbare.

Tänk på att alltid försöka ladda hem alla uppdateringar över WiFi för att spara på mobilsurfen!

Nu kommer vi att förklara hur du enkelt uppdaterar din mobil. Du behöver inte vara orolig för att din mobil ska få virus eller annat sattyg. Uppdateringarna kommer från tillverkarna.

Nedan finns två olika texter. Den ena texten är om du använder en mobil med operativsystemet Android. De flesta mobiler  världen över använder Android idag.

Om du har en iPhone (med operativsystem från Apple)  så läser du den andra texten.

Android (Tillverkare som Samsung, LG, Huawei, Sony, HTC, Nokia mfl)

Mobiler med nyare version av Android får säkerhetsuppdateringar varje månad.  En större uppdatering av operativsystemet släpps ca en gång per år.

Alla uppdateringar kommer OTA (Over The Air). Du kommer att få en notis av din mobil när det finns en ny uppdatering.

Beroende på modell kan man ofta välja tre alternativ vid en uppdatering:

• Installera nu
  • Installera under natten
  • Installera senare

Ska du inte använda din mobil på ett tag, välj installera nu. Det kan ta en liten stund att uppdatera din mobil. Hur lång tid går inte att säga, det beror på modell och vilken typ av uppdatering det är.

Smidigast är att välja "Installera under natten". Då är din mobil uppgraderad när du vaknar dagen efter.

Apple (iPhone)

Din iPhone kommer att ge dig en notis om det finns en uppdatering tillgänglig.

Så här det ut i Inställningar -> Allmänt i iPhone om du får en uppdatering.

Det är bara att följa instruktionerna på skärmen för att uppdatera din mobil. Du får inget virus då detta kommer från Apple