Fråga GH om temperaturen 0 0

Detta kräver att du har länkat Google Home till Home Assistant samt att du en lokal väderstation som Netatmo.

För att använda tts måste du aktivera det i configuration.yaml

# Text to speech
tts: - platform: google language: 'sv'

Sen använder du:

alias: 'Temperatur'
  sequence:
  - delay:
    seconds: 5
  - data_template:
    cache: false
     entity_id: media_player.vardagsrum, media_player.sovrum
    message: Temperaturen i vardagsrummet är {{states('sensor.netatmo_inomhus_temperature')
    | round(0)}} grader,Temperaturen på balkongen är {{states('sensor.netatmo_utomhus_temperature') | round(0)}}
    grader,
service: tts.google_say

Säg till Google Assistant: Aktivera temperatur för att höra temperaturen.