Slagit in fel PIN och SIM-kortet är låst 0 0

Posted ByTolle

Har du slagit in fel PIN kod på mobilen?

På baksidan av kortet där ditt SIM-kort satt finns det en kod som kallas för PUK.  En PUK-kod är säkerhetskoden till ditt SIM-kort.

Har du inte kvar kortet kan du ofta logga in hos din operatör och se PUK-koden.

Hit går du om du har Telenor.

Hit går du om du har Telia.

Hit går du om du har Tre.

Hit går du om du har Tele2.

Tänk på att oregistrerade kontantkort inte går att att se om du loggar in hos operatören.

När du har din PUK-kod kan du låsa upp ditt SIM-kort igen.

Har du glömt din PIN_kod?

Om du har din PUK-kod tillgänglig är det bara att slå in fel PIN-kod till du låser mobilen. Sen öppnar du mobilen med PUK-koden, väljer en ny PIN-kod.

Tänk på att ingen av operatörerna kan se din PIN-kod! Det är inte lönt att kontakta dem för att fråga om PIN-koden.

Förresten!

Skriv aldrig din kod på en lapp som bilden visar.