Surfa privat och anonymt på nätet? Använd VPN 0 0

Posted ByTolle

Att surfa runt på nätet är kul. En del tycker att det är mindre kul att allt man gör på nätet lämnar digitala spår efter sig.

Det enklaste sättet att göra sig "anonym" på sin egen dator, surfplatta eller mobil, är att aktivera inkognitoläge på webbläsaren.
Detta gör dock dig mest anonym på din dator. Din surfhistorik, cookies eller uppgifter du skriver i formulär sparas inte i din dator, mobil eller surfplatta.

Även om du aktiverar inkognitoläge så betyder inte det att du är anonym. Din internetleverantör kan fortfarande se din aktivet, samt din skola eller arbetsgivare.

Hur är man anonym på nätet då?

Det finns olika tjänster för att göra dig anonym på nätet. De vanligaste tjänsterna är VPN, Proxy samt TOR.

Vi rekommenderar VPN, det är enkel att komma igång och det är lätt att stänga ner tjänsten när man inte vill använda den.

Det finns massor av leverantörer som erbjuder VPN-tjänster.
En bra leverantör som har fått mycket goda betyg och dessutom är billiga är PrivateVPN.  Dessutom erbjuder de pengar tillbaka om man ångrar sig inom 30 dagar. PrivateVPN har väldigt enkla guider för att komma igång.

Vi på 6x.se uppmuntrar inte att använda VPN till olagliga saker som att ladda hem film från Pirate Bay. Dagens alternativ som Spotify, Netflix, HBO, Viaplay och andra är lagliga tjänster och relativt billiga med tanke på vad man får för pengarna.