Skydda din mobil - Viktigt! 2 0

Det finns olika sätt att skydda sin mobil från intrång av obehöriga. Den säkraste metoden är en sexsiffrig PIN-kod.

Olika alternativ som finns för att skydda sin mobil kan vara PIN-kod, skärmlås, fingeravtryck, ansiktsigenkänning, mönster och lösenord.

Tänk på att om du inte har en PIN-kod på ditt SIM-kort kan en tjuv ta SIM-kortet och sätta i en annan mobil för att enkelt ringa dyra samtal. Det går ofta att ställa in så att SIM-kortets PIN-kod bara behöver anges när man startat om mobilen.

Tips!
Har du Bluetooth prylar hemma? Det går att ställa in att om man är "hemma" så behövs ingen kod för att låsa upp mobilen när mobilen hittat en pålitlig enhet. Men så fort du lämnar hemmet slås säkerheten på igen automatiskt.

IMEI

Din mobil har ett unikt nummer. Vi menar inte mobilens telefonnummer nu, utan ett nummer som identifierar din mobil.

Detta nummer kan Polisen spärra så att en stulen mobil får ungefär samma värde som en tegelsten. Den blir obrukbar om den spärras med IMEI numret.

För att ta reda på din mobils IMEI nummer kan du ringa *#06* och trycka lur. Då dyker mobilens unika IMEI nummer upp på skärmen.
Spara detta nummer på ett säkert ställe! Som inte är i din mobil.
Mobilens IMEI nummer står även på kartongen som mobilen fanns i när du köpte den.

Hoppa inte över dessa steg! Gör det svårt för tjuven!