Loading..

Din mobil (och Google) har stenkoll på var du befinner dig. 0 0

Posted ByTolle

Platshistorik

Med ditt Google-konto kommer du åt en massa tjänster från Google. En av dessa heter Tidslinje.
Om du går till tjänsten på https://www.google.com/maps/timeline kommer du att se alla platser du har besökt sedan du aktiverade ett Google-konto på din mobil.

Här presenteras alla platser du har besökt sedan din mobil aktiverades med ett Google-konto. Du kan söka på datum eller klicka på punkterna i kartan för att få fram mer information.

Tjänsten kan även vara användbar för vissa användare. Har du inga problem med att google spårar din platshistorik behöver du inte stänga av funktionen. 

 

Går att stänga av

Tycker du att det hela känns olustigt så går det att stänga av funktionen. Enklast är att klicka på "Pausa platshistoriken" som finns på samma sida. Se bild nedan.

Du kan även gå till Aktivitetsinställningar hos Google för att stänga av funktionen.

Där hittar du ett kort som ser ut som på bilden med ett blått reglage till höger. Klicka på det blåa reglaget för att stänga av funktionen.

Om du går till Aktivitetsinställningar hos Google hittar du även andra tjänster från Google som också går att stänga av om du vill. 
Exempel på andra tjänster är sökhistorik på Google och Youtube, enhetsinformation, röst och ljudhistorik (om du använder röstfunktionen) samt andra tjänster.

 

Om inte har någon dator går det att använda mobilen.

Det är lite krångligare att stänga av funktionen via mobilen. Men det går att göra. Följ stegen nedan om du vill stänga av platshistoriken hos Google.

För att stänga av tjänsten från din mobil kan du öppna Google Maps. (Google kartor)

När du öppnat appen så hittar du inställningarna till vänster. Se bilden till vänster.

De tre vågräta sträcken kallas för "Hamburgarmeny". På många appar, framförallt från Google betyder detta inställningar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När du klickat på menyn öppnas en stor flik på mobilens vänstra sida av skärmen.

Rullar du neråt kommer du att hitta "Inställningar". Här trycker du för att komma vidare till inställningarna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På nästa sida väljer du Google platsinställningar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På denna sida letar du upp Google platshistorik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På denna sida får du upp vilka mobiler som finns i Google-kontot. Så har du bytt mobil kan den gamla mobilen mycket väl finnas med här.

För att stänga av platshistoriken trycker du på de gröna reglagen för den mobil du vill stänga av platshistoriken på.

När du har stängt av platshistoriken kommer reglaget att byta färg till grått. 

På bilden till vänster syns ett exempel där min nuvarande enhet är en Samsung Galaxy S8 (det riktiga namnet är SM-G950F)

Under "Andra enheter i kontot" syns mina tidigare mobiler och platshistoriken för Nexus 5 är redan avstängd.

 

Klart! Nu sparas inte din platshistorik längre.

** The time is base on Europe/Stockholm timezone