Byt namn på din dator 0 0

Posted ByTolle

Är din dator uppkopplad i ett nätverk? Har du mer än en enhet uppkopplad mot internet hemma så är din dator med i ett nätverk.

Varje enhet (dator, surfplatta, mobil, smartphone, spelkonsoll m.m) måste tillhöra ett nätverk som kopplas upp via din router. Varje sådan enhet måste ha ett unikt namn i nätverket.

Att namnge sin dator gör det även enklare att hitta den i nätverket.

Gör så här för att byta namn på din dator med Windows 10:

1. Klicka på Startknappen och öppna Inställningar.
2. Klicka på System.
3. Längst ner till vänster hittar du "Om". Klicka på Om.
4. Här hittar du kortfattad information om din dator. Klicka nu på Byt namn på datorn.
5. Ett nytt fönster öppnas och visar datorns nuvarande namn. Skriv in det nya namnet i fältet och klicka på Nästa.
6. Datorn måste sedan startas om. Du kan välja mellan att göra det omedelbart eller vänta till senare.

Har du en äldre version av Windows?

1. Börja med att öppna Kontrollpanelen.
2. Klicka sen på System.
3. Klicka vidare på Ändra inställningar som du hittar nere till höger.
4. Klicka på Ändra.
5. Skriv datorns nya namn i fältet och klicka på OK.
6. Välj att starta om din dator.